Hříšné maso

Hlavní chod
Počet porcí
4

Čas přípravy

20min.

Doba vaření

20min.

Ingredience

  • 500g kuřecího masa
  • 2 balení Bramborová s hříbky Dione
  • 15 dkg plátků anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • strouhanka a mouka na obalování
  • olej
  • sůl
  • pepř

 

Související produkt

Postup

  1. V hrnci rozpustíme máslo, vysypeme ze sáčku zmrazenou směs Bramborová s hříbky Dione a krátce orestujeme.
  2. Kuřecí maso naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
  3. Poté odleželé maso obalíme v mouce, vejci, strouhance a do zlatova osmažíme na oleji.
  4. Mezitím si do zapékací mísy rozložíme anglickou slaninu, na ni položíme osmažené maso a nahoru navrstvíme orestovanou zeleninovou směs Bramborovou s hříbky Dione.
  5. Nakonec přidáme sůl, pepř a dáme zapéct do trouby při 200° C cca 20 min.

Náš Tip: Hříšné maso podávané s dipem z bílého jogurtu, česneku, soli a pažitky.