Hráškový šoulet se svatomartinskou kachnou

Hlavní chod
Počet porcí
4

Čas přípravy

15min.

Hotové za

120min.

Ingredience

  • 1 balení Český hrášek Dione 350g
  • 2 šálky fazolí
  • 2 šálky krup
  • 5 stroužků česneku
  • 3 cibule
  • 4 porce kachny (prsa, stehna)
  • 2 lžíce sádla
  • vývar na podlévání
  • sůl
  • pepř
  • sladká a pálivá paprika

Související produkt

Postup

  1. Porce kachny osolíme, zprudka opečeme na sádle a odložíme stranou.
  2. Na výpeku osmažíme na drobno  nakrájenou cibuli, posypeme oběma paprikami a promícháme.
  3. Vložíme předem namočené kroupy a fazole, přidáme prolisovaný česnek a opepříme.
  4. Podlijeme vývarem, promícháme, na směs položíme opečené porce kachny a dusíme v troubě cca 2 hodiny.
  5. V polovině času pečení přidáme Český hrášek Dione, promícháme a dopečeme. Dle chuti dosolíme.