Halloweenské brownies s malinami

Dezert

Ingredience

  • 30 g hladké mouky
  • 120 g hořké čokolády
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 170 g třtinového cukru
  • 15 g kvalitního kakaa
  • 150 g malin Dione
  • špetka soli
  • hrubá mouka na vysypání formy

 

Na ozdobu:

  • pecičky z bílé čokolády
  • hořká čokoláda

Související produkt

Počet porcí
6
Čas přípravy
60min.

Postup

 

  1. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladnout. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s třtinovým cukrem a špetkou soli.
  2. Když máme vejce s cukrem vyšlehaná do světlé pěny, šleháme na pomalý stupeň a pomalu přiléváme čokoládu. Nakonec přidáme mouku a kakao.
  3. Malý pekáček o velikosti cca 20x30 cm si důkladně vymažeme máslem a vysypeme trochou hrubé mouky. Těsto vylijeme do pekáčku a poklademe malinami, které do těsta zlehka zatlačíme.
  4. Pečeme na 180 stupňů 30 - 35 minut.
  5. V misce si rozpustíme trochu hořké čokolády a pomocí špejle vytvoříme na pecičkách z bílé čokolády tečky tak, aby nám vznikly oči.
  6. Upečené brownies necháme vychladnout, nakrájíme je na obdélníky a zdobíme čokoládovýma očima.