Dýňový koláč s čokoládou

Dezert
Počet porcí
4

Hotové za

50min.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra 450g
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 200g hořké čokolády
  • 1 lžíce skořice
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku červeného rybízu

Související produkt

Postup

1. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, skořicí a promícháme.

2. Do připravené směsi vmícháme dýňové pyré, které jsme připravili uvařením a  následně rozmixováním Dýně Hokaido Dione Extra 450g. Ještě přidáme olej, na kousky nakrájenou čokoládu a 1/2 hrnu červeného rybízu.

3. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme na 180° cca 40 minut. Je potřeba špejlí kontrolovat, zda je koláč upečený uprostřed.