Domácí tagliatelle se špenátem a kuřecím masem

Hlavní chod
Počet porcí
4

Ingredience

Na těstoviny:

  • 3 vejce
  • 300 gramů hrubé mouky
  • 3 lžíce vody

Na omáčku a dokončení:

  • 1 balení Špenátu listového řezaného Dione (400 gramů)
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 dcl vody
  • 200 mililitrů smetany (31% tuku)
  • 250 gramů kuřecích prsou
  • cca 20 zelených oliv
  • 2 lžíce másla
  • několik kapek slunečnicového oleje
  • hoblinky parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

Nejprve je samozřejmě potřeba připravit si domácí těstoviny. Vypracujte si tedy spojením mouky, vajec a vody tuhou hmotu, ze které vyrobte těstoviny. Podrobný návod najdete v článku Domácí těstoviny – pouze použijte nádstavec na krájení silnějších těstovin.

Pokud máte hotovo, nechte připravené nudle na chvíli oschnout. Do pánve si dejte máslo s olejem a nechte je rozehřát. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky, osolte a samozřejmě také opepřete. Zprudka jej ze všech stran nechte opéct na tuku a poté z pánve vyndejte. V té stejné nádobě si na zbylém tuku velmi krátce opečte utřený česnek, položte na něj špenát Dione, přidejte vodu a nechte chvíli podusit. Osolte a opepřete. Jako poslední do směsi přijde smetana, kterou za stálého míchání nechte mírně vyvařit. Směs by měla lehce zhoustnout.

Do dostatečně velkého hrnce si dejte vařit osolenou vodu, jakmile začne vřít, vložte do ní domácí těstoviny. K uvaření by jim měl stačit mnohem kratší čas, než jste zvyklí u kupovaných. Bude to cca 5-7 minut. Nezbývá tedy, než zkoušet, zda už jsou hezky al dente.

Po uvaření těstoviny slijte a vložte do špenátové směsi v pánvi. Důkladně promíchejte, podle potřeby ještě dosolte nebo dopepřete. Porci těstovin si připravte na talíř, poklaďte opečeným kuřecím masem a olivami, nahoru pak přijdou hoblinky parmezánu.

TIP: Rozhodně doporučuji použít špenát listový ne jen protlak.

Zdroj: www.wevush.com