Čokoládové halloweenské hroby

Dezert

Ingredience

Spodní vrstva:

  • 300 g manga Dione

 

Prostřední vrstva:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 140 g hořké čokolády
  • 2 plátky želatiny

 

Horní vrstva:

  • 100 g sušenek Oreo

 

Náhrobek:

  • 50 g hořké čokolády
  • 20 g bílé čokolády

Související produkt

Počet porcí
8
Čas přípravy
30min.

Postup

  1. Mango dáme do rendlíku a na nízký stupeň ho necháme rozvařit do husté hmoty. Rendlík odstavíme z plotny a mango necháme zchladnout.
  2. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni a přidáme do ní vymačkané plátky želatiny. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme.
  3. Oreo sušenky si rozpůlíme a odstraníme z nich krém. Sušenky v hmoždíři podrtíme na prach.
  4. Do připravených mističek si dáme vrstvu manga, vrstvu čokoládové pěny, kterou zasypeme rozdrcenými sušenkami. Vše dáme na dvě hodiny chladit do lednice.
  5. Mezitím si připravíme z rozpuštěné hořké čokolády náhrobky. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a naplníme ji do sáčku se zdobičkou. Na pečicí papír z ní tvoříme oválné náhrobky. Hotové ovály dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Rozpuštěnou bílou čokoládou zdobíme náhrobky (kříž) a necháme opět v lednici vychladit.
  6. Před podáváním zapíchneme hotové náhrobky do hotových hrobů.