Chilli con carne

Hlavní chod
Počet porcí
4

Hotové za

45min.

Ingredience

  • 1 balení Mexická s brokolicí Dione 350g
  • 400g mletého masa
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 3 – 4 rajčata
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 cibule
  • 4 kostičky čokolády (hořká nebo mléčná)
  • rajčatová omáčka nebo protlak
  • 3 lžíce mletá paprika sladká
  • mleté chilli
  • sušený tymián
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Související produkt

Postup

  1. Nakrájenou cibuli si orestujeme v hrnci na rozpáleném olivovém oleji.
  2. Přidáme nakrájený česnek a mleté maso, které zprudka orestujeme.
  3. Orestovanou směs osolíme, opepříme a celé zasypeme mletou sladkou paprikou a lžičkou chilli. Vše promícháme.
  4. Poté přidáme nakrájená rajčata, plechovku červených fazolí bez nálevu, zeleninovou směs Mexická s brokolicí Dione a rajčatovou omáčku. Dochutíme sušeným tymiánem a celé promícháme.
  5. Směs zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a povaříme 15 minut.
  6. Na závěr přidáme čokoládu a dochutíme solí a cukrem podle chuti.
    Jako příloha se k chilli noc carne hodí čerstvý chléb nebo rýže.

Autorkou receptu je Agáta Studníková z Prahy.