Brokolicový quiche s bramborovou krustou

Hlavní chod
Počet porcí
4

Ingredience

  • 1 balení Brokolice Dione 350g
  • 4 větší brambory
  • 250 g kuřecích prsou
  • 150 g bílého jogurtu
  • 4 vejce
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 červená cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Související produkt

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Mezitím si zlehka vymažeme kulatou formu olejem. 
  2. Omyjeme a nakrájíme na tenké plátky brambory, kterými vyložíme vymazanou formu. Brambory skládejte dokola tak, aby se zčásti kryly a držely tak po upečení pohromadě. Okraj formy vyskládejte také, a to tak, že si plátek brambory přepůlíte, aby hezky zapadl na vrstvu brambor, která pokrývá dno.
  3. Brambory osolíme, opepříme a necháme 25 minut péct. 
  4. Než se nám krusta upeče, připravíme si náplň. Nakrájíme si červenou cibuli a kuřecí maso. Na pánev kápneme trochu oleje a nejdříve necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme maso. Opečeme dozlatova. Osmažené maso s cibulkou si dáme do misky stranou. Na čisté pánvi do změknutí restujeme mraženou brokolici Dione, poté  ji přesuneme do misky k osmaženému masu. 
  5. V jiné misce si rozšleháme vejce a přimícháme k nim bílý jogurt, parmezán a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme. 
  6. Na předpečenou bramborovou krustu přidáme kuřecí maso, cibulku, brokolici a vše zalijeme směsí vajec a bílého jogurtu. 
  7. Pečeme cca 35-40 minut. 

Autorkou receptu je blogerka www.pinchofcooking.cz