Bramborový nákyp s listovým špenátem Dione a sýrem

Hlavní chod
Počet porcí
4

Čas přípravy

65min.

Ingredience

Postup

  1. Do  vroucí osolené vody dáme vařit středně velké brambory (varný typ A), uvaříme a necháme vychladit. Pak nakrájíme na malé kostičky.
  2. Mezitím si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme rozdrcený česnek a smícháme s listovým špenátem Dione. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
  3. Po vychladnutí špenátu přidáme nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochutíme a lehce promícháme.
  4. Vzniklou směs dáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou.
  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 160° C a zapékáme cca 40 min.

Náš Tip: Pečená vepřová panenka s bramborovým nákypem a sýrovou omáčkou.