Borůvkový sen

Dezert
Počet porcí
4

Čas přípravy

120min.

Ingredience

Ingredience na těsto:

  • 3 ks vejce
  • 120g cukr krupice
  • 60ml mléko
  • 60ml olej
  • 150g polohrubá mouka
  • 1 ks prášek do pečiva

Ingredience na náplň:

Ingredience na krém:

  • 0.6 l mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 1 ks zakysaná smetana
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 2 ks šlehačka v prášku od Oetkera
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • na ozdobu nastrouhaná čokoláda Ledové kaštany
     

Související produkt

Postup

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
  2. Dáme na vymazaný a vysypaný plech kokosem a upečeme na 180°C cca 15-20 min.
  3. Borůvky Dione povaříme s cukrem 5 minut a zcedíme, šťávou pokapeme vychladlý piškot.
  4. Natřeme lehce džemem a na to dáme povařené borůvky. Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
  5. Mezitím si připravíme krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem. Po vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem , vyšleháme.
  6. Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem, dle návodu. Vynikající, doporučuji.

Autorkou receptu je Taťána Poslušná ze Zlína.

Poznámka: Máme rádi sladké. A tato kombinace vynikajícího ovoce s lahodným krémem je opravdu jedinečná. I když je recept složitější, výsledek stojí za tu námahu.