Esterházyho panenky

Hlavní chod
Počet porcí
4

Čas přípravy

60min.

Ingredience

  • 8 ks plátků z vepřových panenek
  • 60g sádla
  • 1 velká cibule
  • 1 balení Pod svíčkovou proužky Dione 350g
  • 30dl zakysané smetany
  • 2 citrony
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • kapary

Související produkt

Postup

  1. Plátky vepřové panenky naklepeme, osolíme, opepříme  a zaprášíme hladkou moukou.
  2. Prudce je opečeme na pánvi v rozpáleném sádle 2-3 min. po obou stranách. Poté vyjmeme a udržujeme na teplém místě.
  3. Ve zbylém výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, mírně naředíme vodou a dochutíme pepřem, sladkou paprikou, zakysanou smetanou a cca. 20 ks kapary, dle chuti.
  4. Do vzniklé šťávy vysypeme ze sáčku zeleninovou směs Pod svíčkovou proužky Dione. Vše na mírném ohni dusíme do měkka.
  5. Nakonec přendáme plátky vepřové panenky se  zeleninovou směsí  na pánev a krátce povaříme. Ozdobíme plátky citronu. Podáváme s bílým pečivem.