Trendyzdraví.cz

Leden 2015

Zdravé a chutné jídlo připravíte rychle se zmrazenou českou zeleninou Dione

Zmrazené směsi české značky Dione pocházejí z tradičních pěstitelských oblastí jako je Polabí a Litoměřicko. Zelenina je sklízena ve fázi nejvyšší zralosti, kdy má nejlepší chuť, vůni, barvu, ale také obsah nutričních hodnot, hlavně vitaminů a minerálních látek. Máme pro vás dva rychlé recepty na lehké pokrmy, kterými můžete ve sváteční dny odlehčit rodinný jídelníček.

Selská omeleta

Suroviny: 1 balení Selské směsi Dione, rostlinný olej, 3 vejce, vodu, sůl, pepř, petržel, 100 g strouhaného sýra

Postup:

Nejdříve na pánvičce orestujte Selskou směs Dione. Pak si připravte klasický základ pro vaječnou omeletu (rozšlehejte 3 vejce s 3 polévkovými lžícemi vody, přidejte špetku soli a pepře a nasekané bylinky). Základ vlijte na rozpálenou pánev, posypte sýrem a nechte ztuhnout. Na polovinu omelety naskládejte předem připravenou zeleninovou směs, v polovině přehněte a můžete podávat. Omeleta se zeleninou je sytá a hotová je do 20 minut. A příště můžete místo Selské směsi Dione vyzkoušet třeba hrášek nebo špenát Dione.

Zapečené rybí filety

Suroviny: 2 filety, 1 citrón, sůl, máslo, 1 balení Exclusive Julienne Dione

Postup:

Dva filety z bílé ryby pokapejte citrónovou šťávou, posolte a vložte na alobal pomazaný máslem. Na filety nasypte zmrazenou zeleninovou směs Exclusive Julienne, na kterou ještě položte plátek másla. Alobal zabalte a pečte v troubě při 180 °C asi 30 min. Dobrou chuť!

  • Vyzkoušejte i další produkty, které vám usnadní práci v kuchyni. Směs S rýží Dione obsahuje předvařenou rýži a různé druhy zeleniny, takže se hodí jako zdravá příloha nebo hlavní jídlo pro vegetariány. Uvařená je za 10 minut. Jako lehká příloha je výborná i Brokolice Dione, která chutná nejlépe krátce povařená.

www.mojedione.cz