přítelkyně.eu

Květen 2015

Vyzkoušejte 3 rychlé recepty, které vám pomohou dostat se do formy!

Plavkové období se pomalu, ale jistě blíží, proto si přečtěte pár tipů na zdravé recepty,které jsou hotové za pár minut. Takže ještě zbyde čas na cvičení nebo na procházku.

Jako první zkuste třeba recept na prezidentské lečo. To si můžete snadno připravit ze zeleninové směsi Lečo Dione. Sáček obsahuje papriky různých barev, cibuli a rajčata. Všechny ingredience jsou již očištěné a nakrájené, takže vám výrazně zkrátí dobu přípravy.

Kromě směsi Dione si na lečo připravte:

klobásu
kvalitní červené víno cca 2 dl
lžíci olivového oleje
stroužek česneku
kousek sušené chilli papričky
smetanu na vaření
2 vejce
hořčici
kečup
sůl

 

Klobásu nakrájejte na kolečka a opečte ji dozlatova na olivovém oleji. Zeleninovou směs Lečo Dione vysypte ze sáčku na rozpálenou pánev s klobásou a promíchejte. Zatímco se směs prohřívá, připravte si zálivku. Smíchejte trochu červeného vína se syrovými vejci, smetanou, kečupem, hořčicí, česnekem a kořením. Zálivku za stálého šlehání vmíchejte do zeleninové směsi. Lečo podávejte s bramborem nebo čerstvým pečivem.

 

Ještě o něco snadnější je skvělý Hráškový krém Dione. Ten jen vyjmete z obalu a vložíte do hrnce s 250 ml studené vody. Za stálého míchání přivedete k varu a krátce povaříte. Věřte nebo ne, ale polévka je hotová. Jako všechny produkty Dione, je i hrášek zpracován ihned po sklizni. Díky rychlému hlubokému zamrazení si zachová svou charakteristickou chuť, barvu, vůni a vysoký obsah vitamínů.

 

Pokud si s přípravou oběda nebo večeře chcete trochu vyhrát, vyzkoušejte skvělé vegetariánské karbanátky z kapusty. Budete na ně potřebovat:

1 balení Kapusta řezaná Dione 450 g

200 g brambor
jarní cibulku na plátky
nasekaný koriandr
sůl
pepř
kmín
špetku chilli
3 lžíce másla

 

Nejprve si připravte kapustu. Ze sáčku ji vysypte do hrnce s 500 ml osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Ještě v době, kdy se vám vaří kapusta, si na másle orestujte jarní cibulku. Tu na závěr osolte a opepřete. Připravte si také brambory. Ty uvařte už oloupané a nakrájené v osolené a okmínované vodě. Pak je rozšťouchejte. Kapustu, cibulku a brambory smíchejte dohromady a ochuťte. Rukama namočenýma ve studené vodě pak tvarujte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova. Podávat je můžete s oblíbeným dipem v opečené housce. Nebo jen tak třeba s pošírovaným vejcem a rajčatovým salátkem. Do verze pro masožravce navíc můžete přidat slaninu. Recept zkrátka můžete obměňovat, jak je libo.

 

A nebojte se, dezert nemusíte vynechat ani v případě, že se snažíte jíst zdravě. Vyzkoušejte některou ze zmrzlin Dione. Ty obsahují vždy jen jahody těch nejchutnějších odrůd, trochu cukru, některé jsou obalené v čokoládě. Dezert si můžete dát už ke snídani. To když svou ovesnou kaši ozdobíte medem a Lesní směsí Dione.