Prima žena

Srpen 2016

Vyzkoušejte netradiční recepty

Pokud neustále hledáte triky, které vám usnadní přípravu domácích jídel, podívejte se na sortiment zboží značky Dione. Nejoblíbenější směsi ovoce nebo zeleniny můžete mít neustále v mrazáku a vykouzlit díky nim polévku, hlavní chod nebo dezert za pár minut. A pokud se vám do vaření vůbec nechce? Pak vyzkoušejte různé předpřipravené směsi s kuřecím masem a rýží nebo těstovinami. Ty stačí vysypat do pánvičky s trochou tuku a vody. Uvařeno budete mít za 10 minut. O nutriční hodnoty nemusíte mít strach, směsi obsahují spoustu zeleniny a další suroviny té nejvyšší kvality. Pokud máte více času, vyzkoušejte následující dva recepty:

vyzkousejte-netradicni-recepty2.jpgvyzkousejte-netradicni-recepty3.jpgvyzkousejte-netradicni-recepty4.jpgvyzkousejte-netradicni-recepty5.jpgvyzkousejte-netradicni-recepty6.jpg

 

 

Bramborový nákyp s listovým špenátem Dione a sýrem...

si můžete udělat jako vegetariánský oběd nebo večeři a podávat ho se zelným salátem. Také si k němu můžete upéct vepřovou panenku se sýrovou omáčkou. Na nákyp budete potřebovat:
750 g brambor (varný typ A)
400 g špenátu listového řezaného Dione
100 g eidamu
1 ks středně velké cibule
40 g másla
5 ks vajec
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř 
strouhanku

Do  vroucí osolené vody si dejte vařit středně velké brambory. Po uvaření je nechte vychladit a nakrájejte je na malé kostičky. Mezitím si na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte rozdrcený česnek a smíchejte s listovým špenátem Dione. Osolte a opepřete dle vlastní chuti. Po vychladnutí špenátu přidejte nahrubo nastrouhaný eidam, žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a na kousky nakrájené brambory, dochuťte a lehce promíchejte. Vzniklou směs dejte do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložte do trouby vyhřáté na 160° C a zapékejte cca 40 min. 

 

 

 

Vyzkoušejte marcipánové koblížky v mandlích s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou. 

 

Připravte si na ně:


0,1 l mléka
0,3 l smetany 33 %
0,1 l bílého vína
200 g piškotů
100 g plátků mandlí
80 g marcipánu
1 malinovou dřeň Dione
1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
5 žloutků
2 polévkové lžíce cukru
1 jablko
olej na smažení

Piškoty rozdrťte a smíchejte s nastrouhaným jablkem a nastrouhaným marcipánem. Přidejte 3 žloutky, část plátků mandlí a všechno dobře promíchejte. Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky, které obalíte nejprve v rozmíchaném žloutku s mlékem a poté ve zbylých mandlích. Připravené kuličky smažte dozlatova a nechte je odkapat na papírových utěrkách. Pak si připravte vanilkovou pěnu, kterou uděláte z bílého vína, vanilkového cukru a žloutku, vše vyšlehejte ve vodní lázni do pěny a opatrně přidejte smetanu. Marcipánové kuličky podávejte s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou, kterou připravíte z rozmražené a promíchané malinové dřeně Dione.