Pražanda.cz

Říjen 2015

Připomeňte si léto skvělým jahodovým receptem

Také byste si na podzim občas rádi připomněli léto třeba chutí šťavnatého ovoce? S mraženým ovocem to není žádný problém. Vyzkoušejte rovnou nejnovější balení Jahody plátek Dione Extra. Hodí se skvěle jak ráno do ovesné kaše nebo jogurtu, tak i na vaření. Máte-li rádi sladká jídla, vyzkoušejte jednoduchý recept na těstovinovou rýži s jahodami.

   ryzejah

Na 4 porce těstovinové rýže s jahodami si připravte:

1 balení Jahody plátek Dione Extra 500 g
1 balení těstovinové rýže 500g
1 kelímek smetany 33 %
1 kelímek žervé 125 g
1 kelímek smetanového sýru typu Mascarpone 125 g plátky mandlí
hořkou čokoládu
1 polévkovou lžíci cukru

Nejprve si dejte vařit těstovinovou rýži podle návodu. V rendlíku si smíchejte smetanu, žervé, sýr, cukr a nechejte asi pět minut povařit. Těstovinovou rýži potom jen rozdělíte do talířů, zalijete smetanovou omáčkou, pokladete plátky jahod Dione Extra, posypete plátky opražených mandlí a navrch nastrouháte hořkou čokoládu.

D.K.

Související produkt