Ona ví

Březen 2016

PUDINKOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI DIONE EXTRA

 




Ingredience

  • vajec
  • 1 balení Jahod Dione Extra 750g
  • 15 dkg cukru moučka
  • 15 dkg hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 15 dkg másla


Začněte tím, že si ze žloutků a cukru vyšleháte pěnu.
Do té pak přidejte hladkou mouku, vznikne vám tak těsto.
Z bílků potom ušlehejte sníh, který lehce vmíchejte do těsta.
Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozetřete. Dejte péct do trouby při 180° C na asi 10 min. To je přesně doba na přípravu náplně do rolády.
Uvařte vanilkový pudink, do kterého po vychladnutí vmíchejte měkké máslo.
Těsto po vychladnutí namažte připravenou pudinkovou náplní, na kterou ještě pokládejte na půlky nakrájené jahody Dione Extra.

Opatrně vše zatočte do rolády a dejte ztuhnout do lednice. Potom roládu krájíte na plátky. Pokud máte doma mátu nebo meduňku, můžete dezert ozdobit čerstvými bylinkami.

Související produkt