Nezoufalky.cz

Březen 2016

Zahřejte se v chladných dnech zevnitř

Často se v médiích mluví o tom, jak je pro lidský organismus důležitá pestrá strava a zelenina. Moderní jsou aktuálně tzv. „raw“ diety. Málo se ale mluví o tom, že nám teplé potraviny v zimě pomohou prohřát náš organismus. V zimním období bychom tělu měli dodávat obiloviny, luštěniny, zelí, brambory, kořenovou zeleninu, rýži a maso. Pro tělo je zima totiž obdobím ukládání zásob a regenerace. Inspirujte se následujícími recepty, které vám tělo pomohou zahřát, než se venku oteplí.

  • Toto je jen temp image. Tady bude player pro povidku…

     

  • Polévka z dýně Hokaido vás zahřeje stoprocentně. Díky mražené zelenině Dione se už nemusíte trápit tím, že je k dostání jen pár měsíců v roce. Na plný hrnec polévky budete potřebovat:
  •  
  • 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 kuřecí nebo zeleninový bujón
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • ½ lžičky kari
  • V hrnci si na másle osmahněte nakrájenou cibulku. Pak přidejte na kousky nakrájenou mrkev a za chvíli i dýni Hokaido. Vše orestujte, osolte, přidejte vodu s bujónem a vařte asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vše rozmixujte ručním mixérem a dochuťte kari kořením, osolte, opepřete a nechte ještě 4 minuty povařit. Na závěr můžete polévku dozdobit semínky dýně a kapkou olivového oleje.
  •  
  •  
  • Dalším skvělým, o něco více sytým, receptem, je ten na vepřovou panenku s grilovanou zeleninou. Na tu si připravte:
  • 1 balení Zelenina na grill Dione Extra
  • 300 g vepřové panenky
  • grilovací koření
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • Zeleninu si nejprve zprudka orestujte na trošce olivového oleje, dochuťte ji grilovacím kořením. Vepřovou panenku osolte, okořeňte, potřete olejem a zprudka opečte. Výpek zjemněte máslem a přelijte jim opečenou panenku. A můžete podávat. Jídlo je opravdu jednoduché, poctivé a velice chutné.

Související produkt