Miminko

Březen 2014

Čerstvé ovoce v předjaří těžko seženete, u dovezeného nemáte vždy jistotu původu a kvality. Alternativou je zmrazené ovoce, které má ve svém sortimentu také česká značka Dione. Všechny plody jsou sklizeny ve stavu nejvyšší zralosti a hluboce zamrazovány jen pár hodin po utržení. Uchovají si tak nejen svou přirozenou chuť a barvu, ale i drtivou většinu nutričních hodnot a vitamínů. Neobsahují žádné konzervanty ani přidané látky. 

Gratinovaná lesní směs

200 g rozmrazené lesní směsi rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Poté vyšlehejte 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 50 g moučkového cukru a 2 kapky vanilkové esence. Vzniklou směs naneste na ovoce. Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na 3 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval.