Květy

Září 2015

Zelená z šoku

Kapusta je trochu retro. V Sandtnerce jsem sice na tuhle pětsitelsky poměrně nenáročnou, na různé vitamíny a minerály však bohatou zeleninu našla sedm receptů, ale moderní kuchařky na ni spíš zapomínají. Škoda - jako příloha třeba k vepřovému je skvělá a i bezmasé karbanátky jsou chutný oběd nejen pro vegetariány. Jen je s ní docela práce. Pan Cuketka vve svém respektovaném blogu radí ke všem úkonům, které s kapustou musíme v kuchyni provést, ji i blanšírovat. Když totiž krátce a rychle povařené kapustě uštědříme šok v ledové lázni, zůstane krásně zelená. Ale jestli se Vám stím nechce trápit, na nebohou zapomínanou kapustu proto nezanevřete. Můžete si ji koupit i mraženou. Tu z české firmy Dione sklízejí v úrodném Polabí a šok dostane hned při zmrazování.

Související produkt