FOOD Říjen

Listopad 2015

Bramborovo-špenátový koláč

forma o průměru 20 cm
příprava 75 min

3 jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
400 g mraženého listového špenátu Dione
1 stroužek česneku
250g mascarpone
100g parmazánu
sůl a pepř
1 vejce
600 g brambor typu A

Na oleji orestujte nakrájenou cibulku, přidejte špenát a poduste. Přidejte prolisovaný česnek, odstavte a nechte zchladnout. Sceďte přebytečnou vodu, smíchejte s mascarpone a nastrouhaným parmazánem. Osolte, opepřete, přidejte žloutek a promíchejte. Zapracujte sníh z bílku. Brambory i se slupkou nakrájejte na plátky silné 3 až 4 mm, na rozpáleném oleji je orestujte z obou stran dozlatova. Naskládejte je do formy, naplňte krémem ze špenátu a pečte při 180°C asi 55 minut.

Související produkt