Family Fresh News

Červen 2016

Inspiraci pro letní dny nabízí Dione

24. června 2016, komentáře: 0Velkou výhodou je, že přesně víte, co jíte. A navíc vás doma připravené jídlo vyjde levněji než stravování v restauracích a fast foodech. Naše dva recepty jsou jednoduché a časově nenáročné. Hráškovou polévku budete mít hotovou do třiceti minut.

Inspiraci pro letní dny nabízí Dione

Kuřecí kuličky a parmazánové chipsy polévce přidají na sytosti i chuti, ale pokud potřebujete něco opravdu rychlého, hráškový krém bude výborný i bez nich.

Facebook 

Na polévku potřebujeme: 1 balení Hráškového krému Dione, 250 ml vody, 150 ml 30% smetany, bazalku, sůl, mletý černý pepř

Na kuřecí kuličky potřebujeme: 250 g kuřecích prsou, 80 ml 30% smetany, bazalku, sůl, mletý černý pepř

Na parmazánové chipsy potřwebujeme: 100gstreouhané parmezánu, olej na pánev

Postup: Do vroucí vody dejte vařit nalámaný Hráškový krém Dione. Vařte ho podle návodu na obalu. Krém dochuťte solí, pepřem a přidejte trochu smetany. Následně můžete začít připravovat kuřecí kuličky. V mixéru si rozmixujete kuřecí prsa, smetanu, bazalku, sůl a pepř. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte kuličky. Ty hned po dotvarování můžete uvařit v osolené vodě.
Pokud chcete hráškový krém ještě o něco vylepšit, nastrouhejte si parmazán. Ten dávejte v tvaru malých koleček na pánev. Až se sýr rozpustí a zezlátne, nechte pánev zchladnout. Kolečka pak půjdou snadno sejmout. Před podáváním jimi polévku hezky ozdobte.

Dalším skvělým tipem jsou různé ovocné smoothies
Nejlépe se hodí na svačinu, kdy vám dodají energii na zbytek dne.

Na ovocné smoothie potřebujeme: 1 balení Lesní směs Dione Extra, 1 banán, 3 lžičky medu, 200 ml jablečného džusu, lístky máty na ozdobu

Postup: Všechny potřebné ingredience zkrátka rozmixujte dohladka. Na závěr smoothie ozdobte lístky máty. Místo džusu můžete příště zkusit použít třeba mandlové mléko, můžete přidat i čerstvé lístky špenátu nebo kapusty. Fantazii se u smoothies meze nekladou.

Značka Dione nabízí kromě ovocných a polévkových směsí i různé zeleninové směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.

Blanka Opltová