everydaymagazin.cz

Květen 2017

Dione – Přivítejte jaro lehkými recepty!

Dione image 2

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.

Rukolovy salatek

Na rukolový salát s marinovanými fazolkami a malinovým dressingem budete potřebovat:

1 balení Malinové dřeně Dione 80 g
1 balení mražených fazolových lusků (celých)
1 balení (250 g) rukoly
2 až 3 stroužky česneku
1 menší sklenička sušených rajčat
vinný ocet
olivový olej
sůl
bílý mletý pepř

Spařte fazolové lusky v osolené vodě a poté zchlaďte ve studené vodě. Vychlazené fazolky osolte, opepřete a dochuťte drceným česnekem. Přidejte rajčata nakrájená na nudličky, pokapejte olejem, který zbyl z rajčat a přidejte pár kapek vinného octa. Nechte odležet v lednici. Do Malinové dřeně Dione 80 g přidejte zbytek oleje z rajčat a směs vyšlehejte. Dochuťte vinným octem, solí a pepřem. Fazolky smíchejte s rukolou a přelijte malinovým dressingem. 
(Videorecept najdete na www.mojedione.cz)

 

Rybi filety se zeleninou

Na rybí filety zapečené se směsí Exclusive Julienne potřebujete:

1 balení Exclusive Julienne Dione 350 g
2 rybí filety z bílé ryby
1 citrón
80 g másla
sůl

Rybí filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme na alobal pomazaný máslem. Filety posypeme mraženou směsí Exclusive Julienne 350 g. Na tu ještě poklademe plátky másla. Celou rybu se směsí zabalíme a pečeme 30 minut na 180 stupňů. Servírovat můžeme se zeleninou, brambory nebo si můžeme nachystat bagetku s bylinkovým máslem.

 

zdroj: http://www.everydaymagazin.cz/28-recepty/2590-dione-privitejte-jaro-lehkymi-recepty

Související produkt