everyday magazin.cz

Září 2015

Vaříte si obědy do práce? Inspirujte se!

www.mojedione.cz

Dione holcicka s maminkou

Připravovat si obědy do práce doma má hned několik výhod. Víte, co jíte, vždy si můžete udělat to, na co máte právě chuť a většinou vyjdou o hodně levněji než obědová menu v restauracích. Občas ale může při každodenním vaření dojít inspirace. Vyzkoušejte proto dva dnešní recepty. První je boršč – sytá polévka, kterou určitě znáte, někomu může stačit jako lehčí oběd. Druhý pokrm je méně obvyklý, ale stejně jako boršč je plný zeleniny a příjemně vás zasytí.
S borščem je to jako s bramborovým salátem – každý má trochu jiný recept. Pokud jste ještě nenašli svého favorita, vyzkoušejte ten s mraženou zeleninovou směsí Asie Dione. Byla by totiž škoda přijít o tuhle vynikající polévku plnou zeleniny, která s přehledem poslouží jako plnohodnotná večeře. Ve směsi Asie Dione najdete bílé zelí, mrkev, červenou papriku, pórek, žampiony a cibuli. Vše už očištěné a nakrájené, takže si ušetříte spoustu práce. Ke směsi Dione si připravte:

Dione borsc
500 g vepřové plece
3 předvařené červené řepy
3 brambory
lžičku hořčice
šťávu z poloviny citrónu
zakysanou smetanu 33 %
sůl
pepř
petrželku
Začněte přípravou masa. To si nakrájejte na menší kousky, orestujte, zalijte vodou, osolte, opepřete a vařte do měkka. V druhém hrnci si orestujte zeleninu Asie Dione a následně také na kostičky nakrájené brambory. Všechnu zeleninu zalijte vývarem z masa a povařte 5 minut. Pak přidejte maso, nakrájenou řepu a zalijte zálivkou z hořčice, citronové šťávy a smetany. Vařte dalších 5 minut a dochuťte. Na talíři pak dozdobte zakysanou smetanou a petrželkou. Podávat můžete samotný nebo s pečivem. 
Druhým chodem nebo tipem na další den mohou být „Lesní houby pod zeleninovou pokličkou“. Na ty budete potřebovat:

Dione Lesni houby pod zelenou poklickou
400 g čerstvých hříbků
200 ml zeleninového vývaru
10 šalotek vcelku
50 ml bílého vína
200 g konzervovaných rajčat
1 stroužek prolisovaného česneku
20 g droždí
1 lžíce olivového oleje
rozmarýn
1 balení Exclusive Julienne Dione
3 středně velké brambory (varný typ A) 
100 g másla
50 ml mléka
sůl
pepř
V pánvi si osmažte šalotku, přidejte česnek, rozmarýn, droždí a dvě minuty restujte. Pak přidejte rajčata, víno, horký vývar a houby. Zvolna vařte asi 8 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne. V čase, kdy omáčka chladne, si v osolené vodě uvařte brambory a po krátkém povaření přidejte zeleninovou směs Exclusive Julienne Dione. Ve směsi najdete mrkev, cuketu, kedlubnu, pastinák, pórek a celer. Hotovou zeleninu sceďte a rozmačkejte s mlékem a máslem na kaši. Rozehřejte si troubu na 190˚C. Do zapékací mísy dejte houbovou směs a pokryjte ji zeleninovou kaší. Pečte asi 30 minut.
Pokud byste si práci rádi ještě víc usnadnili, vyzkoušejte třeba směs Fit-line s kuřecím masem. Tu stačí vysypat na pánev, přidat 100 ml vody a promíchat. Asi za deset minut budete mít hotové kuřecí maso se zeleninou a rýží. Fit-line s kuřecím masem obsahuje stejně jako všechny zeleninové směsi Dione prvotřídní zeleninu. Díky té se nemusíte šidit ani ve dnech, kdy na vaření nemáte náladu nebo čas. A nezapomeňte se odměnit – vyzkoušejte některou ze zmrzlin nebo dření Dione, které jsou vyrobené z toho nejšťavnatějšího a nejzralejšího ovoce.

Dione jahodove zmrzliny

Orientační ceny vybraných produktů:

Exclusive Julienne Dione 350g – 21,90 Kč
Asie Dione 350g – 24,60 Kč  
Fit-line s kuřecím masem Dione 400g – 39,90 Kč
Jahodová dřeň Dione 80g – 16,90 Kč
Jahody v čokoládě Dione 60ml – 14,90 Kč
Pravá jahodová dřeň Dione 60ml – 12,90 Kč

Dione - julienneDione AsieDione Fit Line s kurecimDione Jahodova dren DIONEDione Jahodova drenDione Jahody cele

zdroj: www.everydaymagazin.cz

Související produkt